معماری
خانه / شرایط ویزای کار کانادا

شرایط ویزای کار کانادا

اقامت کاری(Skill worker)

مراحل دریافت پذیرش ویزای کار به طور خلاصه عبارتند از:

۱ –  دریافت کتبی دعوت به کار و استخدام از سوی یک کارفرمای کانادایی. برای کارفرمای کانادایی به کارگماری فردی از ملیت خارجی بدون مجوز معتبر کار، امری غیرقانونی است. (HRDC)

۲ –  دریافت تائیدیه از اداره منابع و توسعه انسانی کانادا

۳ – درخواست و دریافت ویزا از اداره مهاجرت کانادا (سفارت کانادا در ایران). ویزای کار اجازه کار و زندگی موقت در کانادا است و به معنی گرفتن اقامت دائم کانادا نیست اما امکان تقاضا برای اقامت دائم از داخل خاک کانادا امکان پذیر است

در بررسی و صدور یک ویزای کار۴ موسسه ذیل نقش دارند:

مرکز خدمات کاناداService Canada Centre

وظیفه این مرکزدریافت و بررسی فرمهای درخواست استخدام نیروی خارجی از طرف کارفرمایان کانادایی است. این مرکز تمامی فرمهای رسیده را از این جهت بررسی می کند تا مطمئن باشند که استخدام یک شخص خارجی در سمت پیشنهادی امکان استخدام یک شخص کانادایی را از او سلب نخواهد کرد.

واحد کارگران خارجی   Temporary Foreign Worker Units

این مرکز در شهرهای مونترال – کالگری و ونکهور تاسیس شده است و وظیفه آن راهنمایی کارفرمایانی است که در پی استخدام نیروی خارجی هستند.

اداره مهاجرت و شهروندی کانادا Citizenship & Immigration Canada

سازمان مهاجرت و شهروندی کانادا درخواستهای مربوط به ویزای کار را بررسی می کند و راجع به صدور یا عدو صدور ویزا کار نظر خود را صادر می کند. سازمان مهاجرت و شهروندی کانادا همچنین همزمان با صدور ویزا کار ویزای دیداری از کانادا را نیز برای متقاضی صادر می کند.

سازمان مراقبت از مرزهای کانادا Canada Border Services Agency

سازمان مراقبت از مرزهای کانادا مسئولیت بررسی تمامی متقاضیان ورود به کانادا را دارد. وظیفه افسران این اداره بررسی مجدد تمامی دارندگان ویزای موقت از جهت امنیتی است. این افسران تصمیم نهایی را برای ورود یا عدم ورود دارندگان ویزای موقت به کانادا می گیرند.

مراحل استخدام و صدور ویزای کار:

قبل از شروع هر گونه پرونده دعوت به کار یک  کارگر خارجی  کارفرمای کانادایی  بایستی از مرکز خدمات کانادا درخواست تائیدیه بازار کار را نماید. این تائیدیه برای اثبات این قضیه است که استخدام شخص خارجی امکان استخدام از یک کارگر کانادایی را سلب نخواهد کرد.

معمولا طبقه های کاری ذیل نیاز به از گرفتن تائیدیه از “مرکز خدمات کانادا” دارند:

High-Skilled Occupations

Lower-Skilled Occupations

Seasonal Agricultural Workers

Live-in Caregivers

در این مرحله کارفرما بایستی ثابت کند که:

۱– برای استخدام یک شخص کانادایی (منظور شخصی است که در کانادا زندگی میکند) راههای موجود را آزموده است.

۲– حقوق پیشنهادی مطابق با روند بازار است.

۳– محل و وضعیت کار مطابق قوانین مصوبات کار وزارت کار کانادا است.

۴– هرگونه تاثیر مثبت ناشی از استخدام کارگر خارجی روی بازار کار کانادا شامل آموزش – ایجاد کار یا ….

بعد از گرفتن تائیدیه شخص متقاضی بایستی برای گرفتن ویزای کار (و همزمان ویزیتور ویزا) اقدام نماید. شخص متقاضی همچنین بایستی معاینات پزشکی را به انجام برساند .یک افسر مامور حفاظت از مرزهای کانادا ممکن است حتی در صورت داشتن ویزای ورود و ویزای کار کانادا از ورود اشخاص مشکوک به خاک کانادا جلوگیری کند و یا از آنها آزمایشات امنیتی بیشتری به عمل آورد . بعد از دریافت تائیدیه قدم بعدی درخواست و دریافت ویزای کار و ویزای دیداری است. در این مرحله متقاضی بایستی کلیه فرمها و مدارک لازم را به اداره مهاجرت و شهروندی کانادا ارائه کند

مدارک ذیل برای گرفتن ویزای کار و ویزای دیداری همزمان عبارتند از:

– شناسنامه

– پاسپورت معتبر برای خروج و ورود مجدد به کشور مبدا

– دو عکس پاسپورتی از شخص متقاضی و همراهان

– کپی از پیشنهاد رسمی دعوت به کار یا قردارد بین کارفرما و شخی متقاضی

– کپی از تائیدیه  نامه “مرکز خدمات کانادا”

– پرداخت هزینه تشکیل پرونده برای دریافت ویزای کار و ویزای دیداری ۱۵۰ دلار برای شخص متقاضی و ٧۵ برای هر یک از اشخاص همراه

سازمان مهاجرت و شهروندی کانادا ممکن است شخص متقاضی را برای مصاحبه حضوری دعوت کند. همچنین شخص متقاضی و همراهان بایستی معاینات پزشکی را انجام و با موفقیت پشت سر بگذارند.

افسر اداره مهاجرت کانادا ممکن است به یکی از دلایل ذیل درخواست متقاضی را رد کند:

– به دلایل پزشکی

– به دلایل امنیتی

– دارای سابقه کاری یا تحصیلی لازم برای انجام کار نیست

همچنین افسر ممکن است به دلیل اینکه احساس کند شخص بعد از پایان دوره کاری به کشور خود برنخواهد گشت درخواست متقاضی را رد کند. در صورتی که افسر تمامی مدارک لازم را داشته باشد و هیچ مشکل امنیتی یا پزشکی یا … وجود نداشته باشد اقدام به صدور ویزای کار می کند.

شخص متقاضی بایستی این نامه را در هنگام ورود به کانادا به افسر مرزها ارایه دهد .در مرحله آخر شخص متقاضی و همراهان بایستی از طریق یکی از مرزهای هوایی یا زمینی یا دریایی کانادا وارد کانادا شوند.

به هنگام ورود به کانادا شخص متقاضی بایستی مدارک ذیل را به همراه داشته باشد:

– پاسپورت معتبر و ویزای ورود به کانادا (برای شخص متقاضی و همراهان)

– کپی از پیشنهاد دعوت به کار

– کپی تائیدیه از مرکز خدمات کانادا

– ویزای کار صادره شده از طرف اداره مهاجرت کانادا

– کلیه مدارک کاری و تحصیلی

بعضی مشاغل مورد تقاضا در کانادا:

Assistant Nurse

Auto Service Technician

Carpenter

Construction Engineer

CNC/ Precision Machinists

Electrical/Mechanical Engineer

Game Developers

General Practitioner of Medicine

Heavy Duty Mechanic

Industrial Electrician

Long Haul Truck Drivers

Manufacturing Workers

Medical Lab Technologist

Metal Fabricator

Pharmacist

Plumber

Quality Assurance Inspectors

Radiation Therapist

Registered Nurse

Respiratory Therapist

Social Worker

Software Developers

Speech Language Pathologist

Welder